Vigtigheden af en god hovedpude

Den rigtige hovedpude kan være altafgørende for din søvn, dit velvære og resten af din dag. Vi ved allesammen godt, at søvn er vigtigt for ens fysiske og psykiske helbred, og en stor del af at få en god søvn, afhænger af ens hovedpude. 

God støtte om natten er vigtig for din ryg og nakke

Hvis du døjer med ondt i ryggen, nakken eller generelt har en sygdom eller tilstand som gør, at du har ondt, så er en god støtte ekstra vigtig. En ordentligt støtte mens du sover, hjælper din ryg og nakke med at slappe af om natten, og det er også om natten at din krop bruger energi på at restituere og genopbygge. Sørg derfor for at kroppen kan fokusere på dette, i stedet for at du ligger uroligt og ujævnt.


Når du skal lede efter en god hovedpude, som giver den optimale støtte til din nakke og ryg, så er det en fordel med en pude af mere fast materiale f.eks. memory foam. Puder der har fyld af dun og fjer, tilbyder ikke særlig meget støtte til din ryg eller nakke, og er i flere undersøgelser blevet rangeret som de værste, når det kommer til support.  

Din pude skal justeres efter soveposition og kropstørrelse

Menneskers nakke bøjer naturligt en lille smule fremad, og denne kurve er vigtig at bibeholde under søvnen. 


Hvis din pude er for høj, når du sover på siden eller ryggen, bliver din nakke bøjet for meget fremad, og dette skaber unødvendig belastning på musklerne i nakken og ryggen. Er puden for lav er der samme problem, men primært for nakken. Derfor er det vigtigt, at din pude har den korrekte højde. 


At finde en pude med den helt perfekte højde til dig, kan være rigtig svært. Normalt kan man ikke mærke om en pude er rigtig eller forkert for en, før man allerede har købt den. Tommelfingerreglen er at din pude skal være mellem 10-15 cm høj, men det kommer meget an på din højde og kropsstørrelse. Her kan du med fordel tage et kig på vores justerbare pude af revet memory foam, som kan ændres efter højde og soveposition. Du kan læse mere om puden Nap Pillow her

En dårlig soveposition kan føre til søvnmangel

Søvnmangel kan have både store og små konsekvenser for dig psykisk og fysisk. 


Mangel på søvn pga. utilpashed gør at din krop har mindre tid til at restituere musklerne, reparere væv og generelt slappe af. Kroppen har gang i mange forskellige funktioner i løbet af natten, og mangel på disse kan lede til flere fysiske problemer. 


Søvnmangel kan have indflydelse på dit humør, dine kognitive evner og din appetit. Kronisk søvnmangel forhøjer risikoen for at miste balancen, for overvægt, diabetes, højt blodtryk og hjertesygdomme. 


Hvis du mistænker, at din hovedpude er skyld i en utilpas søvnposition og søvnmangel, er det på tide at anskaffe sig en ny!

Sale Off
NapPillow™  Den perfekte hovedpude
899 kr495 kr