Er skønhedssøvn faktisk en ting?

Julie Barrit

9. Februar 2023

Du tror måske, at "skønhedssøvn" er en myte, men et enkelt kig på de mørke rande under dine øjne efter en dårlig nats søvn er nok til at fortælle dig, at vores søvn kan have en reel effekt på vores udseende.

En god nats søvn kan forbedre vores udseende, fordi kroppen udfører vigtige reparations- og regenereringsfunktioner i løbet af natten. 


Størstedelen af denne foryngelse sker i den sidste fase af søvnen, så hvis man går glip af hele eller dele af denne fase, kan det have negative konsekvenser. 


Forstyrret søvn kan også føre til frigivelse af hormoner, der forstyrrer skadeløsnende processer og udløser inflammation, som kan påvirke huden ved at nedbryde de proteiner, der holder den strålende og glat.

Naturlig, biologisk skønhedsbehandling

Denne tidslinje viser, at jo længere du sover, jo mere kan kroppens selvreparerende system virke, især fordi det meste af denne vitale proces finder sted i søvnens tredje fase.

Dårlig søvn får også blodet til at flyde mindre effektivt rundt i kroppen. 


Det betyder, at blodet mangler ilt - og det er det, der gør din hud grå og kedelig, når du vågner for tidligt. 


Dårlig blodgennemstrømning kan også få blodet til at samle sig i området under øjnene, og fordi huden her er så tynd, kan blodet ses som mørke rande og hævelser. 


At få nok søvn regelmæssigt er det mest potente våben i den langsigtede kamp mod for tidlig hudaldring, men for at reducere øjenposer og oppustethed på kort sigt kan du prøve at sove på ryggen med hovedet hævet på en ekstra pude - det giver tyngdekraften mulighed for at dræne blodet væk i stedet for at det bliver stuvet op omkring øjenhulerne.

Sov bedre, allerede i morgen.

Slå til nu og spar op til 46% ...kun så længe lager haves