5 tips til at skabe et afslappende miljø for en god nats søvn

Vi har alle sammen haft de rastløse nætter, hvor vi bare ikke kan få det behageligt og falde i søvn. Måske er tankerne i hovedet på dig, eller måske har du det for varmt eller for koldt. Uanset hvad årsagen er, er det vigtigt at skabe et afslappende miljø for søvn. Her er 5 tips til at hjælpe dig med at få en bedre nattesøvn.


1. Hold dit soveværelse koldt og mørkt

Det ideelle værelse til at sove i er køligt og mørkt. De fleste eksperter er enige om, at en temperatur mellem 15-19 grader er optimalt. Ifølge en undersøgelse foretaget af National Sleep Foundation var 73% af de adsporte enige i, at et mørkere rum hjælper dem til at sove bedre, så dette skridt bør ikke undervurderes.


Med en simpel kombination af et køligt rum og mørke vil du skabe et ideelt søvnområde på ingen tid.

2. Ahhh... Fred og ro

At skabe et fredeligt sovemiljø er en vigtig del af at få den hvile, som din krop har brug for. En nylig undersøgelse også foretaget af National Sleep Foundation afslørede, at 74% mener, at ro er en afgørende faktor for at opnå god søvn.


Selv om støj kan være distraherende, finder nogle mennesker, at visse lyde, f.eks. hvid støj kan hjælpe med at maskere forstyrrende lyde som bilhorn og vejtrafik.


Hvis du ønsker det, kan du endda bruge en ventilator til at skabe en blid baggrundsstøj.


Hvis du tager dig tid til at gøre dit soveværelse til en oase af ro, vil det være med til at give dit sind og din krop den pause, som den har brug for fra de daglige stressfaktorer. 

3. Vælg den pude (og sovestilling), der er bedst for dig.

Søvnmangel kan have både store og små konsekvenser for dig psykisk og fysisk. 


Mangel på søvn pga. utilpashed gør at din krop har mindre tid til at restituere musklerne, reparere væv og generelt slappe af. Kroppen har gang i mange forskellige funktioner i løbet af natten, og mangel på disse kan lede til flere fysiske problemer. 


Søvnmangel kan have indflydelse på dit humør, dine kognitive evner og din appetit. Kronisk søvnmangel forhøjer risikoen for at miste balancen, for overvægt, diabetes, højt blodtryk og hjertesygdomme. 


Hvis du mistænker, at din hovedpude er skyld i en utilpas søvnposition og søvnmangel, er det på tide at anskaffe sig en ny!

4. Ryd op i dit soveværelse

Hvis du har svært ved at sove, kan svaret overraskende nok ligge i at rydde op i dit soveværelse.


Resultaterne af en undersøgelse, der blev præsenteret på SLEEP-konferencen i juni 2015, tyder på, at de, der var omgivet af rod, havde større risiko for søvnforstyrrelser end dem, der ikke var omgivet af rod.


Derfor, sørg for at alt er gemt væk, hvor det hører hjemme, så du virkelig kan nyde dit rum. Ved at holde tingene organiseret og pænt, vil du ikke føle dig overvældet, når det er tid til at sove - hvilket gør at du kan drive væk til drømmeland med lethed. Så lyt til rådet fra mor og tag dig af det rod 🙈 - det vil gøre underværker for både dit fysiske og mentale velbefindende.


5. Vælg det perfekte pude materiale til dig

Hvis du er som de fleste af os, kan det føles som en uendelig søgen efter den perfekte pude. For dem, der lider af allergi, er allergivenlige puder vigtige.


De hjælper med at reducere risikoen for luftbårne allergener fra at tilbringe hele natten med dit hoved på dem. Derfor gør Nap Pillow brug af 100% OEKO-TEX certificeret materialer, med blandt andet Økologisk bomuld, der sikre en allergivenlig kvalitetspude.At skabe det perfekte miljø til søvn er ikke såkompliceret, som du måske tror. 


Et par enkle justeringer i dit soveværelse kan gøre hele forskellen for atsikre en god nattesøvn.


Og hvis du stadig kæmper med at finde den perfekte pude til dig, kan du besøge vores butik i dag for at lære omkring de fordele der er ved at sove med en100% justerbar pude. 


4.100+ Glade kunder

Sov bedre, allerede i morgen.

  • 100% Justerbar hovedpude

  • Kølende side

  • Allergivenlig